Kook de sushirijst zoals vermeld op de verpakking. Laat afkoelen. Roer los met een vork en meng er de sushiazijn door.
Plet de zalmfilets fijn met een vork met kewpi mayonaise, sojasaus en hotsauce. Proef.
Zet een kommetje met lauw water klaar samen met de kom rijst en de kom met zalm.
Snijd de nori in reepjes van 2 centimeter breed en 10 centimeter lang.
Maak je handpalmen nat. Neem een schepje rijst in je handpalm en maak een kuiltje. Leg daarin een lepeltje zalmmengsel, doe er weer een laagje rijst op, knijp goed samen en vorm een driehoek. Als de rijst aan je handen blijft plakken, steek je ze even in het water.
Vouw een noriblaadje rond de onderkant van de rijst en serveer op een plateau.
Serveer er sojasaus, krokante ui en fijngesneden lente-ui bij.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.