Bladerdeeg krans met verse opgeklopte kaas en zoet-zoute toppings

Favorieten

40min

Easy

Knapperige bladerdeegkrans met opgeklopte kaas, olijven, mortadella, druiven, noten en meer voor een feestelijk en smaakvol aperitief.

Knapperige bladerdeegkrans met opgeklopte kaas, olijven, mortadella, druiven, noten en meer voor een feestelijk en smaakvol aperitief.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Bladerdeegbasis:
1 rond vel bladerdeeg (liefst met boter)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel pompoenpitten
1 eidooier, losgeklopt met 1 eetlepel melk
1 takje rozemarijn, blaadjes afgeritst

Kaasmengeling:
3 doosjes Madame Loïk kaas (of een andere verse roomkaas)
3 lente-uitjes, fijngehakt
1 theelepel roze peperkorrels, grof gemalen
1 theelepel zwarte peperkorrels, grof gemalen

Toppings:
1 doosje grote groene olijven
1 trosje witte druiven, gewassen
1 handvol paranoten
1 doosje zwarte olijven
6 sneetjes mortadella
8 droge worstjes, fijn
8 gedroogde vijgen, gehalveerd
1 handvol gemengde noten naar keuze
1 conference peer, in dunne plakjes
Eetbare bloemen of verse kruiden (bijv. tijm of basilicum)

Bladerdeegbasis:
1 rond vel bladerdeeg (liefst met boter)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel pompoenpitten
1 eidooier, losgeklopt met 1 eetlepel melk
1 takje rozemarijn, blaadjes afgeritst

Kaasmengeling:
3 doosjes Madame Loïk kaas (of een andere verse roomkaas)
3 lente-uitjes, fijngehakt
1 theelepel roze peperkorrels, grof gemalen
1 theelepel zwarte peperkorrels, grof gemalen

Toppings:
1 doosje grote groene olijven
1 trosje witte druiven, gewassen
1 handvol paranoten
1 doosje zwarte olijven
6 sneetjes mortadella
8 droge worstjes, fijn
8 gedroogde vijgen, gehalveerd
1 handvol gemengde noten naar keuze
1 conference peer, in dunne plakjes
Eetbare bloemen of verse kruiden (bijv. tijm of basilicum)

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bladerdeeg voorbereiden: Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en leg een klein bordje in het midden. Snijd een cirkel uit het midden en verdeel deze in 8 kleine driehoeken.

Krans vormen: Plaats de uitgesneden driehoeken op de buitenrand van de bladerdeegkrans. Bestrijk de hele krans met het eidooier-melkmengsel en bestrooi met zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten en de rozemarijnblaadjes.

Bakken: Bak de bladerdeegkrans 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en krokant is. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Kaasmengeling: Doe de Madame Loïk kaas in een kom, voeg de fijngehakte lente-uitjes en de roze en zwarte peper toe. Meng goed door elkaar en schep het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond.

Opmaak: Spuit de kaasmengeling in kleine toefjes over de afgekoelde bladerdeegkrans. Verdeel de olijven, druiven, paranoten, mortadella, droge worstjes, vijgen, gemengde noten en perenplakjes rondom de kaastoefjes.

Afwerking: Garneer met eetbare bloemen of verse kruiden voor een kleurrijke finishing touch.

Serveren: Serveer de bladerdeegkrans direct en geniet van de combinatie van krokant, romig, zoet en zout.

Social

Make eat share tag