Mayonaise

Favorieten

10min

Verse, zelfgemaakte mayonaise is zoveel lekkerder! Als saus voor op je frietjes maar ook als basis voor tartaar- en cocktailsaus te gebruiken.

Verse, zelfgemaakte mayonaise is zoveel lekkerder! Als saus voor op je frietjes maar ook als basis voor tartaar- en cocktailsaus te gebruiken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
280 ml arachideolie
1 groot scharrelei
1 el mosterd
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout
1 el azijn

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
280 ml arachideolie
1 groot scharrelei
1 el mosterd
Sap van 0.5 citroen
Peper en zout
1 el azijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe alle ingrediënten op kamertemperatuur in een hoge fijne maatbeker waar je staafmixer inpast, check dit even op voorhand. 😉

Zet je staafmixer recht tot op de bodem van je maatbeker.

Begin te mixen en blijf eventjes beneden aan de bodem mixen, ga dan geleidelijk aan naar boven en mix alle olie er onder, dit duurt niet langer dan 2 min.

Proef en kruid eventueel bij.

Giet over in een potje met deksel en bewaar in de koelkast.

Deze verse mayonaise is 10-tal dagen goed gekoeld te bewaren.

Wil je liever een veganaise maken? Ga dan naar deze link

Social

Make eat share tag