Verwarm de oven voor op 180°.
Pel de ajuin en look en snij fijn, stoof de ui aan in 3 el olijfolie, daarna de look.
Tomaten in blokjes snijden en toevoegen van zodra de ui lichtjes kleurt.
Dan mag je gehakt toevoegen en goed pletten tot het fijn en korrelig is.
De tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken en daarna de verse tomaten toevoegen.
Fijngesneden chilipeper, kaneel (shhhuuutt, geheim ingrediënt voor een lekkere diepe smaak) en bouillonblokje onder roeren.
Even laten sudderen en daarna alle fijngesneden verse kruiden, samen met 6 lepels rijst toevoegen, een half glas water, proeven eventueel bijkruiden en onder het deksel een kleine 15-tal minuutjes laten verder sudderen, de rijst moet nog beetgaar zijn.
Snij de bovenkant van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant en hou deze apart, wrijf elke paprika in met wat olie en strooi er wat suiker over, schuuuuuttttttt, nog een geheim…
Besprenkel een ovenschotel (met deksel) met olijfolie en met 150 ml water, vul de paprika’s een dikke centimeter onder de boord en zet de hoedjes erop, verdeel de rest van de vulling in de schotel.
Zet deksel erop en laat 2 uur zachtjes garen, kijk gerust of je je oven iets hoger moet zetten, de paprika’s komen helemaal mooi op.
Laat 5 min afkoelen en serveer. Kan ook koud gegeten worden, of de dag erna met een eenvoudig slaatje en blokjes feta.
Geniet van deze authentieke schotel uit de Griekse keuken met familie of vrienden!