Stoom de aardappelen met een snuifje zout erop. Weeg ondertussen de bloem af en breek de eieren, maak je werkblad proper en maak plaats.
Eens je gaat persen is het belangrijk dat je aardappelen warm zijn tijdens het ‘mengproces‘. Pers de aardappelen uit op je werkblad maak een klein kuiltje. Voeg in 1x de bloem en dooiers toe, met een krabber kap je alles goed door elkaar. Eerst is het droog en brokkelig, maar blijf doorgaan en krab alles op je werkblad steeds weer samen en blijf mengen. Eens zich een bal vormt begin je met de hand te kneden tot homogene massa. Bestrooi met semolina, snij in 2 en maak lange worsten, snij in stukjes van 2-3 cm.
Nu kan je ze ofwel koken of je kan ze extra fancy maken door op een gnocchi plankje of op een rasp elk stukje over te duwen/rollen. (Kleven ze nog teveel? Meng er dan krachtig een eetlepel bloem door.)
Kook in een grote pot met water en zout en 3 à 4-tal min, als ze boven drijven zijn ze klaar, roer nog 1 min tijdens het koken, zet vuur af.
Verwarm wat olie in een grote kom, doe er de salie bij en blus met tomatensaus. Eens het kookt schep je er de gnocchi op, meng en werk af met kaas. Ik eet daar graag wat pittige rucola bij! 😉 Probeer ook met boter en gebakken salie of met basilicum.