Appelcake

Favorieten

1u45

Easy

Een appel cake, geweldig voor groot en klein en zo nostalgisch lekker. Ontdek het heerlijke recept van Sofie Dumont hier!

Een appel cake, geweldig voor groot en klein en zo nostalgisch lekker. Ontdek het heerlijke recept van Sofie Dumont hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

400 g zelfrijzende bloem
100 g amandelpoeder
280 ml honing
2 vanillestokken
Snuifje zout
4 eieren
200 g boter
160 ml melk (naar keuze)
3 grote appels jonagold
bloemsuiker
1 citroen

400 g zelfrijzende bloem
100 g amandelpoeder
280 ml honing
2 vanillestokken
Snuifje zout
4 eieren
200 g boter
160 ml melk (naar keuze)
3 grote appels jonagold
bloemsuiker
1 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Klop margarine, honing, vanille, amandelpoeder en 1 ei onder elkaar.

Voeg de bloem, melk, de overige eieren en een snuifje zout toe

Meng alles samen tot een glad deeg.

Vet bakvorm ( 22 cm diameter) in en bestuif met bloem.

Giet beslag erin, werk af met schijven ongeschilde appel en bestrooi met bloemsuiker.

Bak 90’ aan 160°, doe de test met saté stok (als deze er droog uit komt is cake gaar).

Laat afkoelen op rekje.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.