Sushi style komkommer

Favorieten

15min

Easy

Sushi komkommer boot, een basic sushi. Niet veel werk en maximum plezier! Ontdek het volledige recept hier, smakelijk!

Sushi komkommer boot, een basic sushi. Niet veel werk en maximum plezier! Ontdek het volledige recept hier, smakelijk!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2p

1 komkommer, gewassen
6 el gekookte sushi rijst of basmati met 1 el sushiazijn gemengd, koud
150 g rauwe zalmfilet in blokjes
1 el sriracha
1 el zoete sojasaus
1 avocado in schijfjes

Zelfgemaakte furikake:
2 nori blaadjes
2 el geroosterd sesamzaad

1 komkommer, gewassen
6 el gekookte sushi rijst of basmati met 1 el sushiazijn gemengd, koud
150 g rauwe zalmfilet in blokjes
1 el sriracha
1 el zoete sojasaus
1 avocado in schijfjes

Zelfgemaakte furikake:
2 nori blaadjes
2 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de nori wat kleiner in reepjes en doe samen met het sesamzaad in cutter, cutter fijn.

Snij de komkommer in lengte doormidden en dan in helft, schraap de pitjes eruit. Verdeel de rijst erin.

Meng de zalmblokjes met sriracha en soja en verdeel erbovenop. Dresseer daarop de avocado en werk af met de furikake.

Besprenkel met wat extra sojasaus als je dat wenst.

Furi-wadde? Ja, furikake! Deze heerlijke Japanse topping kan normaal gezien ook met bonito en wasabi enzo, maar ik maak hem gewoon super easy zelf met noriblaadjes en sesamzaad gemixt, omdat je die makkelijk in de winkel kan vinden

Social

Make eat share tag