Wafelburger met rund en chesterkaas

Favorieten

50min

Een wafel ipv een bun voor je hamburger, jeezes zo heelijk. Probeer het zelf eens met dit heerlijke recept van Sofie Dumont!

Een wafel ipv een bun voor je hamburger, jeezes zo heelijk. Probeer het zelf eens met dit heerlijke recept van Sofie Dumont!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal:

Wafels:
130 g speltbloem
snuif zout
1 tl bakpoeder
320 ml melk
2 dooiers
120 ml koolzaadolie
2 eiwitten
1kl rietsuiker

Vulling:
700 gr Rundsburgertjes (rund/varken ) grof gemalen
200 gr.gemalen chesterkaas
¼ fijn gesneden icebergsla
Witte ui in ringen gesneden
Potje zoet zure augurken in reepjes gesneden
Zachte zongedroogde tomaatjes, grof versneden
Zelfgemaakte mayo in een knijpfles

Wafels:
130 g speltbloem
snuif zout
1 tl bakpoeder
320 ml melk
2 dooiers
120 ml koolzaadolie
2 eiwitten
1kl rietsuiker

Vulling:
700 gr Rundsburgertjes (rund/varken ) grof gemalen
200 gr.gemalen chesterkaas
¼ fijn gesneden icebergsla
Witte ui in ringen gesneden
Potje zoet zure augurken in reepjes gesneden
Zachte zongedroogde tomaatjes, grof versneden
Zelfgemaakte mayo in een knijpfles

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Wafels: Meng de droge ingrediënten onder elkaar.

Klop 2 dooiers los in melk en olie. Voeg de helft toe aan bloem en roer stevig tot klonters eruit zijn. Klop er de andere helft onder.

Zeef eventueel door als er klonters zijn.

Klop de eiwitten op met de suiker.

Meng onder het beslag.

Bak ze 4 min. goudbruin, leg op rooster.

Burgers: Bak de hamburgertjes in een klontje boter mooi bruin aan beiden kanten en zet het vuur af.

Leg op elke burger een hoopje kaas op, laat 3 min. smelten in een voorverwarmde oven van 200°.

Social

Make eat share tag