Champignonsaus

Favorieten

15min

Easy

Champignonsaus of 'archiduc' is een klassieke romige saus voor bij rood vlees, kalkoen, kalfs- of varkensvlees. Naar het recept!

Champignonsaus of 'archiduc' is een klassieke romige saus voor bij rood vlees, kalkoen, kalfs- of varkensvlees. Naar het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

500 g witte paddenstoelen
1 el boter
300 ml vleesjus
200 ml room
Pezo
1 scheut cognac

500 g witte paddenstoelen
1 el boter
300 ml vleesjus
200 ml room
Pezo
1 scheut cognac

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Borstel de eventuele aarde van de paddenstoelen en snij in schijfjes. Doe de boter in de pan met de paddenstoelen, peper en zout, zet op vuur en laat ze mooi aankleuren, neem daar je tijd voor, hoe beter ze aangekleurd zijn hoe beter de smaak.

Deglaceer met een glaasje cognac, laat even uitzweten en voeg dan room en fond toe, laat even opkoken. Wil je de saus iets dikker, voeg dan een koffielepel maïzena opgelost in koud water toe.

Proef en kruid eventueel bij.

Social

Make eat share tag