Bereid de saus: Pel en snijd de sjalot grof.
Spoel en schil de witte selder. Houd de geschilde selderstengels apart.
Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalot en selderschillen.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Voeg toe aan de sjalot en stoof mee aan.
Snijd de kokosrotsjes in stukjes en voeg toe aan de pan voor een exotische smaak.
Verkruimel de kippenbouillonblokjes en voeg samen met een kwart banaan toe.
Blus met een glas witte wijn en een flinke scheut water.
Voeg 2 eetlepels currypoeder toe en laat 15 minuten pruttelen onder deksel.
Bereid de scampi: Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
Bak de scampi’s in 2 eetlepels arachideolie in een hete pan, maximaal 2 minuten aan elke kant. Kruid af met peper en zout.
Bereid de groenten: Snijd de courgette (verwijder de zaadlijsten) en de geschilde selder in hapklare stukjes. Halveer de babymaïs.
Stoom de groenten met de sluimererwten al dente (8-12 minuten vanaf het water kookt).
Bereid de pasta: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie en een snuifje zout toe aan het kookwater.
Maak de saus af: Mix de gestoofde groenten met een staafmixer en zeef om grove stukjes te verwijderen. Voeg de plantaardige room toe en kruid af met peper en zout.
Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg samen met de gestoomde groenten toe aan de saus.
Serveren: Giet de tagliatelle af en verdeel over diepe borden. Schep de groenten en scampi’s erover en giet de saus eroverheen.
Serveer direct. Smakelijk!