Tagliatelle met Scampi’s en Lichte Currysaus

Favorieten

40min

Next Level

Tagliatelle met scampi’s en een lichte currysaus is een heerlijk gerecht dat de smaakpapillen prikkelt met een exotische twist. De combinatie van sappige scampi’s, verse groenten en een romige saus met een vleugje curry en kokos zorgt voor een ware smaaksensatie. Perfect voor een diner met vrienden of familie!

Tagliatelle met scampi’s en een lichte currysaus is een heerlijk gerecht dat de smaakpapillen prikkelt met een exotische twist. De combinatie van sappige scampi’s, verse groenten en een romige saus me ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de pasta:
400 g tagliatelle
Een snuifje zout
1 scheutje olijfolie

Voor de scampi:
Een scheutje arachideolie
800 g Black Tiger scampi’s
Peper
Zout

Voor de groenten:
200 g babymaïs
1 courgette
150 g sluimererwten
0.5 witte selder
200 g kerstomaatjes

Voor de saus:
1 el arachideolie
1 appel (Granny Smith)
2 blokjes kippenbouillon
1 sjalot
2 el currypoeder
¼ banaan
250 ml witte wijn
100 ml plantaardige room
2 kokosrotsjes (rocher)
Peper
Zout

Voor de pasta:
400 g tagliatelle
Een snuifje zout
1 scheutje olijfolie

Voor de scampi:
Een scheutje arachideolie
800 g Black Tiger scampi’s
Peper
Zout

Voor de groenten:
200 g babymaïs
1 courgette
150 g sluimererwten
0.5 witte selder
200 g kerstomaatjes

Voor de saus:
1 el arachideolie
1 appel (Granny Smith)
2 blokjes kippenbouillon
1 sjalot
2 el currypoeder
¼ banaan
250 ml witte wijn
100 ml plantaardige room
2 kokosrotsjes (rocher)
Peper
Zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Bereid de saus: Pel en snijd de sjalot grof.

Spoel en schil de witte selder. Houd de geschilde selderstengels apart.

Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalot en selderschillen.

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Voeg toe aan de sjalot en stoof mee aan.

Snijd de kokosrotsjes in stukjes en voeg toe aan de pan voor een exotische smaak.

Verkruimel de kippenbouillonblokjes en voeg samen met een kwart banaan toe.

Blus met een glas witte wijn en een flinke scheut water.

Voeg 2 eetlepels currypoeder toe en laat 15 minuten pruttelen onder deksel.

Bereid de scampi: Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

Bak de scampi’s in 2 eetlepels arachideolie in een hete pan, maximaal 2 minuten aan elke kant. Kruid af met peper en zout.

Bereid de groenten: Snijd de courgette (verwijder de zaadlijsten) en de geschilde selder in hapklare stukjes. Halveer de babymaïs.

Stoom de groenten met de sluimererwten al dente (8-12 minuten vanaf het water kookt).

Bereid de pasta: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie en een snuifje zout toe aan het kookwater.

Maak de saus af: Mix de gestoofde groenten met een staafmixer en zeef om grove stukjes te verwijderen. Voeg de plantaardige room toe en kruid af met peper en zout.

Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg samen met de gestoomde groenten toe aan de saus.

Serveren: Giet de tagliatelle af en verdeel over diepe borden. Schep de groenten en scampi’s erover en giet de saus eroverheen.

Serveer direct. Smakelijk!

Social

Make eat share tag