Snij verticaal een randje van de aubergine, geef wat insnijdingen met een mes en hol de aubergine uit met een koffielepel.
Snij de vulling en het afgesneden randje aubergine fijn en stoof aan in wat olie met fijngesneden look en ajuin, giet in een kom en laat afkoelen.
Neem een grote ovenschaal, leg er de tomaten en restjes aardappelen in.
Was de radijsjes, hou lof opzij voor de pesto en voeg de radijzen toe in de ovenschaal.
Snij de mozzarella in blokjes en voeg in de kom met gebakken aubergine.
Voeg ook het gehakt toe en kruid met oregano, peper en zout.
Verdeel over de aubergines en leg de aubergines tussen de groenten.
Laat 35 min bakken aan 190 ° met low steam in de stoomoven.
Maak ondertussen de pesto.
Doe alle ingrediënten in een blender, voeg water toe om gewenste textuur te hebben.
Zet mee aan tafel met de gevulde aubergines.
De aardappelen kan je ook vervangen door pasta of rijst.