Bereid de wafels: mix de spinazie fijn met de melk en het ei. Voeg de bloem, de parmezaan, de gist, peper en 30 gr gesmolten boter toe aan het mengsel. Meng goed en kruid bij indien nodig. Bedek met een linnen doek en laat 1u rusten op kamertemperatuur.
Klop de room op tot slagroom met het citroensap, peper en zout en voeg de gehakte bieslook toe. Vorm roosjes van de sneetjes zalm. Bewaar alles even in de koelkast.
Smelt de rest van de boter en warm je wafelijzer, maar niet té warm. Wrijf het in met gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min per wafel, je zal er 8 à 9 wafels uithalen.
Op het moment dat je opdient, verwarm je de wafels 2 min in een voorverwarmde oven op 200 °C. Schik de zalm en de foreleieren erop, spuit de bieslookroom er op het laatste moment op. Versier met dille en bieslook. Dien onmiddellijk op.