Snelle Pasta met Pompoen, Look, Ansjovis, Mascarpone, Rozemarijn en Winterpostelein

Favorieten

Snel

Easy

Ontdek dit snelle recept voor pasta met pompoen, knoflook, ansjovis en mascarpone, op smaak gebracht met rozemarijn en winterpostelein. Eenvoudig en heerlijk, met een romige en volle smaak voor een evenwichtige en hartverwarmende maaltijd. Perfect voor een seizoensgebonden gerecht

Ontdek dit snelle recept voor pasta met pompoen, knoflook, ansjovis en mascarpone, op smaak gebracht met rozemarijn en winterpostelein. Eenvoudig en heerlijk, met een romige en volle smaak voor een ev ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

3 teentjes look
1 ajuin
4 ansjovisfilets
2 el olijfolie
½ pompoen
250 g winterpostelein (+ extra voor garnering)
150 g Parmezaanse kaas
Peper & zout
250 g mascarpone
350 g kalfsgehakt
350 g korte volkorenpasta naar keuze
Enkele takjes rozemarijn

3 teentjes look
1 ajuin
4 ansjovisfilets
2 el olijfolie
½ pompoen
250 g winterpostelein (+ extra voor garnering)
150 g Parmezaanse kaas
Peper & zout
250 g mascarpone
350 g kalfsgehakt
350 g korte volkorenpasta naar keuze
Enkele takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snijd de ajuin en look fijn en fruit ze in olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten.

Snijd ondertussen de pompoen in kleine stukjes en voeg ze samen met de rozemarijnblaadjes toe aan de pan. Laat even bakken.

Roer de mascarpone erdoor en voeg het kalfsgehakt in kleine stukjes toe. Laat 5 minuten sudderen en kruid met peper en zout.

Kook de pasta al dente en bewaar een kopje pastawater.

Roer de Parmezaanse kaas, de pasta en de grofgehakte winterpostelein door de saus. Voeg een beetje pastawater toe om alles mooi romig te maken.

Serveer met extra winterpostelein en Parmezaanse kaas.

Social

Make eat share tag