Nasi goreng met een omeletje uit de Airfryer

Favorieten

25min

Easy

Nasi goreng, HET nationaal gerecht uit Indië! Ik maak hem helemaal vegetarisch met restjes van gekookte rijst en wat erwten.

Nasi goreng, HET nationaal gerecht uit Indië! Ik maak hem helemaal vegetarisch met restjes van gekookte rijst en wat erwten.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 el arachideolie
300-350 g gekookte rijst
4 lente-ui
1 ui fijn gesneden
200 g gekookte erwten
2 teen look
1 prei fijn gesneden
2 wortels geschild en in fijne rondjes gesneden
1 el fijn gesneden gember
1 el sambal of meer
2 el ketjap manis
3 el sojasaus
2 el oestersaus
2 eieren
1 limoen
Peper en zout

1 el arachideolie
300-350 g gekookte rijst
4 lente-ui
1 ui fijn gesneden
200 g gekookte erwten
2 teen look
1 prei fijn gesneden
2 wortels geschild en in fijne rondjes gesneden
1 el fijn gesneden gember
1 el sambal of meer
2 el ketjap manis
3 el sojasaus
2 el oestersaus
2 eieren
1 limoen
Peper en zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kluts eitje goed los met peper en zout.

Doe een paar druppeltjes olie in de baking tray en warm hem 1 min voor op 180°.

Giet eitjes erin en bak 3 min aan 180°.

Giet uit op een snijplank. Rol op en snij sliertjes.

Doe een el olie in de baking tray samen met look, ui, gember en prei. Laat 5 min op 180° bakken tot het geheel mooi gekleurd is.

Voeg erna wortel en prei toe en bak opnieuw 5 min.

Meng sambal, oestersaus, soja en ketjap manis onder elkaar. Proef en roer onder de rijst en meng alles samen onder de groenten met de erwten.

Nu moet alles nog even goed opwarmen. Bak 8 à 10 min aan 180° tot het geheel mooi warm is. Roer af en toe ondertussen.

Werk af met fijn gesneden lente-ui, de omelet sliertjes en pers een limoentje erop uit.

Serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag