Salade met vinaigrette, Parmezaan en ansjovis

Favorieten

15min

Easy

Salade met vinaigrette, Parmezaan en ansjovis. Heerlijke sidedish voor bij de raclette, gourmet of barbecue. Ontdek het recept!

Salade met vinaigrette, Parmezaan en ansjovis. Heerlijke sidedish voor bij de raclette, gourmet of barbecue. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

4 kleine gem salades (of salade naar keuze)
3 ansjovisfilets op olie
100 g Parmezaan in blok
1 pijpajuin
1 el straffe mosterd
250 ml maïsolie
1 el azijn
Zwarte peper van de molen
1 tl honing

4 kleine gem salades (of salade naar keuze)
3 ansjovisfilets op olie
100 g Parmezaan in blok
1 pijpajuin
1 el straffe mosterd
250 ml maïsolie
1 el azijn
Zwarte peper van de molen
1 tl honing

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de pijpajuin fijn en doe in een hoge maatbeker. Voeg de helft van de kaas bij en de rest van de ingrediënten (behalve de sla). Zet de staafmixer erin en mix fijn, voeg eventueel wat water bij als het te dik is. Proef en kruid eventueel af.

Snij sla in sneetjes en schik op een bord. Verdeel er vinaigrette op en rasp er de rest van de Parmezaan op. Werk af met nog wat zwarte peper.

Social

Make eat share tag