Pasta vongole

Favorieten

25min

Easy

Een heerlijk Italiaanse klassieker met weinig ingrediënten, maar zo veel smaak en redelijk eenvoudig te maken. Ontdek het recept hier!

Een heerlijk Italiaanse klassieker met weinig ingrediënten, maar zo veel smaak en redelijk eenvoudig te maken. Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

500 g spaghetti
1 kg Vongole-schelpen
5 tenen Look
1 bot Platte peterselie
Zwarte peper van de molen
5 el olijfolie
150 ml witte wijn of vermout

500 g spaghetti
1 kg Vongole-schelpen
5 tenen Look
1 bot Platte peterselie
Zwarte peper van de molen
5 el olijfolie
150 ml witte wijn of vermout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de look in fijne schijfjes, kleur ze lichtjes aan in de olie. Vanaf de look aangekleurd is, doe je de Vongole-schelpen bij de olie en look. Zet het deksel op de pan/pot en laat op een hoog vuur even staan tot de schelpen opengaan.

Blus met witte wijn, laat dit even inkoken.

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, in ruim water.

Meng de pasta onder de schelpen en laat nog even mee sudderen.

Werk af met platte peterselie, peper en zout.

Social

Make eat share tag