Quinoa salade met gegrilde groenten en pesto

Favorieten

35min

Easy

Quinoa salade met romige pesto, gegrilde groenten, verse kruiden, radijzen, noten en pittenl! Ontdek het recept voor deze gezonde groenteschotel.

Quinoa salade met romige pesto, gegrilde groenten, verse kruiden, radijzen, noten en pittenl! Ontdek het recept voor deze gezonde groenteschotel.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4p

250 g quinoa
200 g verse basilicum pesto

Gegrilde groenten
6 groene asperges
2 wortels
1 gele paprika
1 rode paprika
2 el olijfolie

Toppings
Rode ui
125 g mesclun (gemengde salade)
1 bot radijzen
1 handvol munt- en basilicumblaadjes
1 handvol amandelnoten en pijnboompitten, geroosterd

250 g quinoa
200 g verse basilicum pesto

Gegrilde groenten
6 groene asperges
2 wortels
1 gele paprika
1 rode paprika
2 el olijfolie

Toppings
Rode ui
125 g mesclun (gemengde salade)
1 bot radijzen
1 handvol munt- en basilicumblaadjes
1 handvol amandelnoten en pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de quinoa zoals vermeld op verpakking, spoel daarna nog eens en laat goed uitlekken. Snij de onderkant van de asperges en snij schuin in 3 stukken. Schil de wortels en snij in balkjes. Snij de paprika’s doormidden, haal zaadjes en kroon eruit en snij in vierkante stukken.

Verdeel alles op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 20 à 25 min grillen op 200° tot de groenten mooi geroosterd zijn. Snij de ajuin, radijzen en amandelen in schijfjes. Doe alles nu samen in een grote schaal en meng alles goed onder elkaar. Serveer onmiddellijk!

Social

Make eat share tag