Rijst bereiden: Spoel de rijst grondig en doe deze samen met het water en een snufje zout in een pan met deksel.
Breng aan de kook, verlaag het vuur en kook zoals vermeld op de verpakking.
Laat de rijst 5 minuten rusten onder de deksel. Maak los en fluffy met een vork voordat je het serveert.
Bloemkool voorbereiden: Snijd de bloemkool in kleine roosjes van 2-3 cm. Ook de stammetjes en kleinste blaadjes mogen erbij.
Verhit een diepe steelpan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Laat de olie goed opwarmen.
Roerbak de bloemkool ongeveer 5 minuten tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Kruid met een snufje zout.
Saus maken: Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Voeg de saus toe aan de bloemkool en laat het indikken en karamelliseren. Dit duurt even, maar is cruciaal voor de smaak!
Serveren: Schep de rijst in kommetjes, leg daarop de Koreaanse bloemkool.
Werk af met fijngesneden lente-ui en wat geroosterd sesamzaad.
Serveer onmiddellijk.