Tiramisu pannenkoekentaart

Favorieten

1u15 + opstijven in de koelkast

Easy

Geniet van een unieke tiramisu pannenkoekentaart met romige mascarpone, vanille en koffie, afgewerkt met chocolade koffieboontjes.

Geniet van een unieke tiramisu pannenkoekentaart met romige mascarpone, vanille en koffie, afgewerkt met chocolade koffieboontjes.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8-10P

Chocolade pannenkoeken:
500 ml melk
200g bloem
4 eieren
60g suiker
Een snufje zout
20g gesmolten boter
30 ml Amaretto
2 el ongezoete cacaopoeder

Vulling:
600g mascarpone
600 ml room
1 tl vanille-extract
2 el fijne suiker
10g oploskoffie
2 el cacaopoeder

Garnituur:
Chocolade koffieboontjes
Bloemsuiker

Chocolade pannenkoeken:
500 ml melk
200g bloem
4 eieren
60g suiker
Een snufje zout
20g gesmolten boter
30 ml Amaretto
2 el ongezoete cacaopoeder

Vulling:
600g mascarpone
600 ml room
1 tl vanille-extract
2 el fijne suiker
10g oploskoffie
2 el cacaopoeder

Garnituur:
Chocolade koffieboontjes
Bloemsuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alle droge ingrediënten voor de pannenkoeken in een grote kom.

Voeg de helft van de melk toe en klop goed om klonters te vermijden. Voeg daarna de rest van de melk, boter, Amaretto en eieren toe en meng tot een glad beslag. Gebruik een staafmixer of zeef indien nodig.

Verwarm de pannenkoekenpan en vet in met ghee of een andere vetstof. Bak de pannenkoeken en laat ze afkoelen.

Meng de room en oploskoffie in een kom. Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en klop tot er zich pieken vormen. Doe in een spuitzak.

Neem een verstelbare ronde bakvorm en bekleed een schaal met bakpapier. Begin met het opbouwen van de taart: pannenkoek, cacaopoeder, mascarponeroom. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.

Laat de taart een nacht opstijven in de koelkast. Werk af met de room, chocolade koffieboontjes en bloemsuiker.

Social

Make eat share tag