Pistolee met omelet, asperges en guanciale

Favorieten

30min

Next Level

Smakelijke pistolets met provolone, geroosterde asperges, krokante guanciale en een zachte omelet, afgewerkt met srirachamayonaise.

Smakelijke pistolets met provolone, geroosterde asperges, krokante guanciale en een zachte omelet, afgewerkt met srirachamayonaise.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2P

4 grote, gewone pistolets
8 sneetjes provolonekaas
125 g kleine witte asperges
125 g kleine groene asperges
200 g guancialespek in fijne sneetjes
50 g boter
6 eieren
peper van de molen
fleur de sel
srirachamayonaise

4 grote, gewone pistolets
8 sneetjes provolonekaas
125 g kleine witte asperges
125 g kleine groene asperges
200 g guancialespek in fijne sneetjes
50 g boter
6 eieren
peper van de molen
fleur de sel
srirachamayonaise

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Snijd de pistolets doormidden. Leg de bodems op een plateau en leg op elk twee sneetjes provolone.

Snijd een halve centimeter van de onderkant van de asperges. Leg de asperges in vier porties samen op een bakplaat met bakpapier. Beleg ze met de sneetjes guanciale. Kruid met peper en zout.

Leg ze een 8-tal minuten in de oven op 230 °C tot de sneetjes spek mooi krokant zijn en de asperges wat geroosterd.

Smelt boter in een grote pan. Kluts de eieren stevig los met peper en zout en giet in de pan.

Bak een grote omelet die nog glazig is; ‘baveuse’ heet dat. Verdeel de omelet in vieren en leg de stukken op de pistolets met kaas. Leg daarop de geroosterde asperges met de krokante guanciale en dek af met de ‘hoedjes’ van de pistolets.

Zet srirachamayonaise op tafel, een potje koffie en geniet.

Social

Make eat share tag