Verwarm de oven voor op 230 °C.
Snijd de pistolets doormidden. Leg de bodems op een plateau en leg op elk twee sneetjes provolone.
Snijd een halve centimeter van de onderkant van de asperges. Leg de asperges in vier porties samen op een bakplaat met bakpapier. Beleg ze met de sneetjes guanciale. Kruid met peper en zout.
Leg ze een 8-tal minuten in de oven op 230 °C tot de sneetjes spek mooi krokant zijn en de asperges wat geroosterd.
Smelt boter in een grote pan. Kluts de eieren stevig los met peper en zout en giet in de pan.
Bak een grote omelet die nog glazig is; ‘baveuse’ heet dat. Verdeel de omelet in vieren en leg de stukken op de pistolets met kaas. Leg daarop de geroosterde asperges met de krokante guanciale en dek af met de ‘hoedjes’ van de pistolets.
Zet srirachamayonaise op tafel, een potje koffie en geniet.