Pavlova met passievrucht en mango

Favorieten

1u30

Easy

Wil je zelf aan de slag met pavlova met passievrucht en mango? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met pavlova met passievrucht en mango? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6 stuks

Meringue:
150 ml eiwit (kamertemperatuur)
1 snuif zout
60 ml water
250 g fijne suiker
1 tl azijn
1 tl vanille extract
1 el en 1 tl maïzena
eetbaar glitter, optioneel

Topping:
250 ml zure room
100 ml slagroom
8 passievruchten
1 eetklare mango
wat takjes munt

Meringue:
150 ml eiwit (kamertemperatuur)
1 snuif zout
60 ml water
250 g fijne suiker
1 tl azijn
1 tl vanille extract
1 el en 1 tl maïzena
eetbaar glitter, optioneel

Topping:
250 ml zure room
100 ml slagroom
8 passievruchten
1 eetklare mango
wat takjes munt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meringue: Klop de eiwitten schuimig met een snuif zout.

Voeg het water langzaam toe en daarna de suiker.

Laat minstens 5-8 min goed doorkloppen.

Meng er stevig het vanille extract, de gezeefde maïzena en azijn onder.

Teken 6 even grote cirkels op bakpapier dat op je bakplaat past.

Draai het bakpapier om zodat je getekende cirkels niet afgeven op je pavlova.

Verdeel de meringue in hoge hoopjes per cirkel of spuit vanuit een spuitzak.

Geef ze een mooie vorm.

Bak 30 min aan 150°.

En daarna nog 45 min aan 130°.

Eens de baktijd voorbij laat je volledig afkoelen in de oven!

De deur mag niet open, zelfs niet om te piepen.

Toppings: Klop de zure room en slagroom half op.

Lepel het vlees uit 4 passievruchten.

Snij een halve mango in fijne blokjes.

Meng beide samen onder het roommengsel.

Serveren: Net voor het serveren werk je de pavlova af met de fruitige room, nog wat passievrucht, sneetjes mango en munt.

Social

Make eat share tag