Onigri (sushirijst met zalm)

Favorieten

50min

Next Level

Heerlijke sushirijstballetjes met zalm en nori in 50 minuten. Perfect voor sushi-liefhebbers die iets neiuws willen proberen!

Heerlijke sushirijstballetjes met zalm en nori in 50 minuten. Perfect voor sushi-liefhebbers die iets neiuws willen proberen!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

300 g sushirijst, gekookt zoals vermeld op de verpakking
3 eetlepels sushiazijn
3 zalmfilets, gestoomd of gebakken
4 eetlepels kewpi mayonaise
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sriracha hotsauce
4 norivellen om rond de rijstballetjes te vouwen
sojasaus om te dippen
eventueel: krokante ui en lente-ui

300 g sushirijst, gekookt zoals vermeld op de verpakking
3 eetlepels sushiazijn
3 zalmfilets, gestoomd of gebakken
4 eetlepels kewpi mayonaise
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sriracha hotsauce
4 norivellen om rond de rijstballetjes te vouwen
sojasaus om te dippen
eventueel: krokante ui en lente-ui

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de sushirijst zoals vermeld op de verpakking. Laat afkoelen. Roer los met een vork en meng er de sushiazijn door.

Plet de zalmfilets fijn met een vork met kewpi mayonaise, sojasaus en hotsauce. Proef.

Zet een kommetje met lauw water klaar samen met de kom rijst en de kom met zalm.

Snijd de nori in reepjes van 2 centimeter breed en 10 centimeter lang.

Maak je handpalmen nat. Neem een schepje rijst in je handpalm en maak een kuiltje. Leg daarin een lepeltje zalmmengsel, doe er weer een laagje rijst op, knijp goed samen en vorm een driehoek. Als de rijst aan je handen blijft plakken, steek je ze even in het water.

Vouw een noriblaadje rond de onderkant van de rijst en serveer op een plateau.

Serveer er sojasaus, krokante ui en fijngesneden lente-ui bij.

Social

Make eat share tag