Mosselen met chorizo en tomaat, frietjes en mayonaise

Favorieten

40min

Next Level

Heerlijke mosselen met chorizo en tomaat, geserveerd met verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Een feestelijk gerecht vol smaak!

Heerlijke mosselen met chorizo en tomaat, geserveerd met verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise. Een feestelijk gerecht vol smaak!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Mosselen:
3 kilogram mosselen
250 gram venkel
2 uien
6 teentjes knoflook
2 klontjes boter
160 ml sherry
200 g fijngesneden chorizo
tijm en laurier
400 ml tomatensaus

Verse mayonaise:
250 ml maïs- of zonnebloemolie
1 ei
peper en zout
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mosterd
sap van 0.5 citroen

frietjes

Mosselen:
3 kilogram mosselen
250 gram venkel
2 uien
6 teentjes knoflook
2 klontjes boter
160 ml sherry
200 g fijngesneden chorizo
tijm en laurier
400 ml tomatensaus

Verse mayonaise:
250 ml maïs- of zonnebloemolie
1 ei
peper en zout
1 eetlepel azijn
1 eetlepel mosterd
sap van 0.5 citroen

frietjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

De verse mayonaise: Neem een maatbeker en schenk er de olie in. Breek het ei en voeg bij de olie. Kruid met peper en zout.

Voeg de azijn, mosterd en het citroensap toe. Zet de staafmixer op de bodem en trek langzaam naar boven, mix tot alles mooi gebonden is. Voil.: mayonaise! Doe in een potje met deksel en zet in de koelkast.

De mosselen: Maak de mosselen in een heel grote pot, of maak ze in twee porties.

Was de mosselen grondig. Stoof de ui en knoflook in een kookpan met boter. Blus met sherry en laat 1 minuut sudderen.

Voeg er de grof gesneden chorizo, tijm en laurier aan toe en bak 2 minuten op. Voeg de tomatensaus toe en laat even opkoken. Voeg de mosselen toe, meng even goed door elkaar en zet het deksel erop. Schud eens goed op en de mosselen zijn gaar na 4 . 5 minuten.

Serveer met (verse) frietjes en mayonaise. Dat is feest!

Social

Make eat share tag