Truffelpuree

Favorieten

30min

Easy

Geniet van deze romige truffel aardappelpuree. Een verfijnd recept met zomer- of wintertruffel, perfect om iemand te verwennen.

Geniet van deze romige truffel aardappelpuree. Een verfijnd recept met zomer- of wintertruffel, perfect om iemand te verwennen.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg bloemaardappelen
250 g warme melk
100 g boter + extra klontjes voor garnering
Een snufje zout
1 winter- of zomertruffel, afhankelijk van het seizoen

1 kg bloemaardappelen
250 g warme melk
100 g boter + extra klontjes voor garnering
Een snufje zout
1 winter- of zomertruffel, afhankelijk van het seizoen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Schil en stoom de aardappelen tot ze gaar zijn.

Verwarm ondertussen de melk met de boter en een snufje zout.

Pureer de aardappelen met een pureestamper of stamp ze fijn. Voeg vervolgens langzaam de melk en boter toe, eerst langzaam roeren en dan krachtiger kloppen met een spatel of klopper, zodat de puree luchtig en glad wordt.

Zet op een zacht vuur zodat hij niet afkoelt. Voeg de helft van de fijn geraspte truffel toe en meng goed. Rasp de andere helft eroverheen, leg enkele klontjes boter bovenop en serveer onmiddellijk.

Social

Make eat share tag