Gegratineerde spruitjes met rozemarijn en citroen

Favorieten

35min

Easy

Een ovenschotel van spruitjes, citroen, rozemarijn en kokosroom, met een krokant korstje van broodkruim en kaas. Een side dish bij wild of gebakken spek.

Een ovenschotel van spruitjes, citroen, rozemarijn en kokosroom, met een krokant korstje van broodkruim en kaas. Een side dish bij wild of gebakken spek.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

750 g spruitjes
Zeste van 1 citroen
Peper en zout
Muskaatnoot
300 ml kokosroom
2 el takjes rozemarijn
50 g panko
50 g geraspte parmezaanse kaas

750 g spruitjes
Zeste van 1 citroen
Peper en zout
Muskaatnoot
300 ml kokosroom
2 el takjes rozemarijn
50 g panko
50 g geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwijder de minder mooie blaadjes van de spruitjes en snij ze doormidden.

Kook ze 4 min in kokend water, giet af, spoel 30 sec met koud water en laat ze goed uitlekken, schud ze eventueel eens door een propere handdoek.

Doe ze in een ovenschaal.

Meng de room met de zeste, kruid gulzig met peper van de molen, zout en muskaatnoot en een helft van de fijngesneden rozemarijn, giet over de spruitjes, meng nog eens onder elkaar.

Meng panko, kaas en rozemarijn onder elkaar en strooi over de spruitjes.

Laat 25 à 30 min mooi gratineren op 185 °.

Social

Make eat share tag