Michelada

Favorieten

10min

Easy

Verfrissende cocktail met bier en spicy tomatensap! Ik voeg graag nog wat extra tequila of mezcal toe. Ontdek het volledige recept hier!

Verfrissende cocktail met bier en spicy tomatensap! Ik voeg graag nog wat extra tequila of mezcal toe. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 2 glazen

Voor de zoutrand:
1 el fleur de sel
1 el chili flakes
1 kl smoked paprikapoeder
1 kl oregano

1 flesje Mexicaans bier (330ml)
2 el limoensap
200 ml Tomatensap van goede kwaliteit
Ijsblokken
2 tl Worcestershiresaus
4-5 druppels Tabasco naar smaak
4 cl tequila
2 takken selder

Voor de zoutrand:
1 el fleur de sel
1 el chili flakes
1 kl smoked paprikapoeder
1 kl oregano

1 flesje Mexicaans bier (330ml)
2 el limoensap
200 ml Tomatensap van goede kwaliteit
Ijsblokken
2 tl Worcestershiresaus
4-5 druppels Tabasco naar smaak
4 cl tequila
2 takken selder

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng de ingrediënten voor de zoutmengeling samen, giet dit op een schaaltje.

Snij de limoen in twee en maak de bovenkanten van je glas vochtig met de limoen.

Draai je glas om en duw de randen in de zout mengeling.

Doe de Worcestershire, limoensap, tabasco, tequila, en tomatensap in het glas.

Roer alles goed door en vul de glazen met ijs.

Verdeel 1 biertje over 2 glazen.

Werk af met een selderstengel en een rietje. Salud!!

Social

Make eat share tag