Brownie Tiramisu

Favorieten

40min + 4u koelen

Next Level

Probeer deze Brownie Tiramisu met een smeuïge glutenvrije brownie en zijdezachte koffie-mascarponecrème! Perfect voor een zalig dessert.

Probeer deze Brownie Tiramisu met een smeuïge glutenvrije brownie en zijdezachte koffie-mascarponecrème! Perfect voor een zalig dessert.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

Voor de brownie:

2 eieren
85 g kokosbloesemsuiker
Merg van 1 vanillestok
200 g amandelmeel
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
Handvol hazelnoten
Snuifje zout
125 ml melk
100 ml gesmolten kokosolie

Voor de topping:
500 g mascarpone
200 ml room (min. 35% vet)
15 g oploskoffie
1 el kokosbloesemsuiker
2 tl ongezoet cacaopoeder

Voor de brownie:

2 eieren
85 g kokosbloesemsuiker
Merg van 1 vanillestok
200 g amandelmeel
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
Handvol hazelnoten
Snuifje zout
125 ml melk
100 ml gesmolten kokosolie

Voor de topping:
500 g mascarpone
200 ml room (min. 35% vet)
15 g oploskoffie
1 el kokosbloesemsuiker
2 tl ongezoet cacaopoeder

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats daarop een rechthoekige bakvorm.

Klop de eieren, vanille en kokosbloesemsuiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie en de melk toe en meng kort door.

Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar om klontjes te voorkomen. Zeef dit mengsel boven het eiermengsel en roer tot een glad, homogeen beslag. Voeg de hazelnoten toe en meng kort.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de brownie uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Los de oploskoffie op in de koude room. Doe de room, mascarpone en kokosbloesemsuiker in een kom en klop het geheel tot een luchtige crème.

Smeer de mascarponecrème uit over de afgekoelde brownie en laat het geheel minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi de tiramisu met een dikke laag cacao. Snijd met een warm mes de randen van de bakvorm los en snijd vervolgens de tiramisu in 6 gelijke stukken. Geniet ervan! Proef gerust een stukje als je de randen hebt afgesneden. 😉

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery