Caesar salad

Favorieten

30min

Easy

Een lekkere salade, krokante Romeinse sla, croutons, sappig gekruide kip, Parmezaanschilfers en een zalige dressing. Ontdek het recept hier!

Een lekkere salade, krokante Romeinse sla, croutons, sappig gekruide kip, Parmezaanschilfers en een zalige dressing. Ontdek het recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 Romeinse sla, gewassen
500 g kippenbillenvlees
Peper
Selderijzout
1 el boter
4 el Parmezaanschilfers
2 dikke sneden brood
Arachideolie

Dressing:
4 ansjovisfilets
70 g verse Parmezaanse kaas
1 ei en 1dooier
100 g zure room
Sap van 1 citroen
200 ml zonnebloemolie
1 teen look
1 el worcestersaus
1 el mosterd
Piment d’espelette

1 Romeinse sla, gewassen
500 g kippenbillenvlees
Peper
Selderijzout
1 el boter
4 el Parmezaanschilfers
2 dikke sneden brood
Arachideolie

Dressing:
4 ansjovisfilets
70 g verse Parmezaanse kaas
1 ei en 1dooier
100 g zure room
Sap van 1 citroen
200 ml zonnebloemolie
1 teen look
1 el worcestersaus
1 el mosterd
Piment d’espelette

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 180°

Snij het brood in vierkantjes en bak goudbruin in olie, leg de croutons op keukenpapier.

Doe alle ingrediënten (op kamertemperatuur) voor de dressing in een hoge maatbeker.

Zet je staafmixer op de bodem en kom geleidelijk aan naar boven, mix tot een gladde dressing.

Snij het kippenvlees in dikke reepjes en kruid met peper en selderij zout.

Laat boter schuimen in een pan en bak ze goudbruin aan, bak ze nadien een 5-tal min in de oven.

Verdeel de sla en kip op de borden, schik er de Parmezaanschilfers en croutons op.

Serveer met de dressing.

Social

Make eat share tag