Bolognaisesaus: Snij de ui fijn, stoof aan in de boter, rasp er look bij, voeg tijm, laurier en oregano erbij.
Laat 5 min stoven al roerend.
Voeg het gehakt toe en plet tot fijne stukjes in de massa.
Laat 5 min goed bakken.
Snij de puntpaprika zeer fijn en voeg ze toe.
Schil de selder en wortelen en cutter ze fijn, voeg samen met de wijn, de passata, de tomatenpuree en balsamico crème toe.
Kruid af met peper en zout, laat opkoken en verlaag het vuur, laat 1 uur verder stoven onder een deksel, roer af en toe om.
Bechamelsaus: Smelt de boter in een steelpan, eens het schuimt voeg je er in 1 keer de bloem bij en bak je het een 3-tal minuten aan.
Voeg de helft van de melk toe en roer er stevig alle klonters uit, voeg de rest van melk toe en laat even opkoken. Meng er de helft van de kaas onder, kruid met peper en zout en rasp er wat muskaatnoot bij als je daar fan van bent, ikke wel. 🙂
Neem een grote ovenschaal, verdeel er 1/3 laag van de bolognaisesaus in.
Bedek helemaal met lasagnevellen, leg er de 4 sneetjes beenham in open, bedek met 1/3 van de bechamelsaus, leg vol met lasagne vellen, en herbegin tot alles verdeeld is, eindig met een laag bolognaise en strooi er de rest van de gemalen kaas over.
Bak gedurende 35’ in een voorverwarmde oven van 180°.