Witte Wijn Saus

Favorieten

30min

Easy

Geniet van de luxe van een klassieke witte wijn saus thuis. Een recept voor een perfecte saus bij vis, Sint-Jakobsschelpen, of schaaldieren.

Geniet van de luxe van een klassieke witte wijn saus thuis. Een recept voor een perfecte saus bij vis, Sint-Jakobsschelpen, of schaaldieren.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

150 g sjalot
1 takje tijm & 1 laurierblad
250 ml room
250 ml droge witte wijn
300 ml visfumet
Peper en zout naar smaak
Sap van 0.5 citroen

150 g sjalot
1 takje tijm & 1 laurierblad
250 ml room
250 ml droge witte wijn
300 ml visfumet
Peper en zout naar smaak
Sap van 0.5 citroen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Begin met het inkoken van de room tot de helft van het oorspronkelijke volume.

Snijd de sjalot fijn en voeg deze samen met de tijm en laurier in een steelpan bij de witte wijn.

Zet de pan op middelhoog vuur en laat de witte wijn volledig inkoken. Verwijder vervolgens de tijm en laurier.

Voeg de visfumet en de ingekookte room toe aan de pan en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten inkoken.

Breng op smaak met peper en zout. Proef en pas zo nodig aan.

Zeef de saus voor een glad resultaat of mix de sjalot fijn voor een meer gestructureerde saus.

Voeg net voor het serveren enkele druppels citroensap toe en klop deze door de saus.

Serveer de saus onmiddellijk bij je favoriete visgerecht of schaaldieren.

Social

Make eat share tag