Vegetarische barbecue

Favorieten

30min

Next Level

Wil je zelf aan de slag met vegetarische barbecue? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met vegetarische barbecue? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4 P

Gegrilde groenten
2 rode bieten
3 verschillende courgetten: groen-rond-geel
1 sla
1 bot jonge wortelen
3 avocado’s
3 zoete aardappelen

Tomaten–amandel dip
300 g kerstomaatjes
3 el olijfolie
peper van de molen
gerookt zout
1 kl lookpoeder
2 el amandelpasta
zeste van citroen
eetbare bloemetjes

Tofu tahin dip
3 el silken/zijden tofu
2 el tahin
1 kl korianderzaad, in een vijzel gestampt
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout
piment d’espelette
lookpoeder
4 takken verse koriander, fijn gesneden
blauwe korenbloem

Gegrilde groenten
2 rode bieten
3 verschillende courgetten: groen-rond-geel
1 sla
1 bot jonge wortelen
3 avocado’s
3 zoete aardappelen

Tomaten–amandel dip
300 g kerstomaatjes
3 el olijfolie
peper van de molen
gerookt zout
1 kl lookpoeder
2 el amandelpasta
zeste van citroen
eetbare bloemetjes

Tofu tahin dip
3 el silken/zijden tofu
2 el tahin
1 kl korianderzaad, in een vijzel gestampt
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout
piment d’espelette
lookpoeder
4 takken verse koriander, fijn gesneden
blauwe korenbloem

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Gegrilde groenten Snij alle groenten in schijfjes, kruid met peper en zout en olijfolie.

Grill ze aan beide kanten. Leg de zoete aardappel hoger op de barbecue, ze hebben een langere kooktijd.

Dresseer op een schotel. Serveer met de tahinsaus en tomaten.

Tomaten–amandel dip Leg de tomaatjes overgoten met olijfolie en gekruid met peper en zout en lookpoeder in een schaal, gedurende 15 min op 190° in de barbecue.

Mix met de zeste, de amandelpasta en de bloemetjes.

Tofu tahin dip Meng alle ingrediënten onder elkaar en doe in een kom.

Werk af met olijfolie, piment d’espelette en korenbloem.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.