LAMSBOUT MET ANSJOVIS, OREGANO EN FATTOUSH SALADE
20min + 1u in de oven
•Next Level
Wat heb je nodig?
Lam
1 blikje ansjovis, +- 8-10 filets op olie
8 teentjes fijngesnipperde knoflook
2 eetlepels oregano, vers of gedroogd
1 tak rozemarijn
zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
1 ontbeende lamsbout van ongeveer 1 kg
3 fijne plakjes koude boter
touwtjes om het vlees op te binden
Fattoush salade
1 plat Libanees brood
0.5 koffielepel komijnpoeder of gekneusde komijn
1 romeinse sla, in stukken van 4 cm gesneden
3 trostomaten
3 lente-uitjes fijngesneden
0.5 koffielepel fleur de sel
1 bosje platte peterselie, gewassen en grof gehakt
0.5 bosje munt, gewassen en grof gehakt
1 theelepel oregano
1 granaatappel
1 handvol olijven
Dressing
sap van 0.5 granaatappel
1 teentje fijngesnipperde knoflook
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel citroensap
peper en zout