Thaise Rode Wonton Soep met Paksoi

Favorieten

20min

Easy

Een snelle Thaise rode wonton soep met rode currypasta, zachte gyoza's en paksoi. Perfect voor koude dagen! Klaar in slechts 20 minuten.

Een snelle Thaise rode wonton soep met rode currypasta, zachte gyoza's en paksoi. Perfect voor koude dagen! Klaar in slechts 20 minuten.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 ajuin
1 el arachideolie
4 teentjes knoflook
1 el fijngehakte gember
1 à 2 el rode currypasta
500 g verse tomaten, in stukken gesneden
500 ml kippenbouillon
2 el vissaus
1 tl rietsuiker
8 kleine paksoi (of 1 grote, in stukken gesneden)
Sap en zeste van 1 limoen
400 ml kokosroom
4 tl chiliolie
4 el crunchy uitjes
4 lente-uitjes, fijn gesneden
16 gyoza’s

1 ajuin
1 el arachideolie
4 teentjes knoflook
1 el fijngehakte gember
1 à 2 el rode currypasta
500 g verse tomaten, in stukken gesneden
500 ml kippenbouillon
2 el vissaus
1 tl rietsuiker
8 kleine paksoi (of 1 grote, in stukken gesneden)
Sap en zeste van 1 limoen
400 ml kokosroom
4 tl chiliolie
4 el crunchy uitjes
4 lente-uitjes, fijn gesneden
16 gyoza’s

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snipper de ui, knoflook en gember fijn.

Verhit de arachideolie in een grote pot en bak de ui, knoflook en gember gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn.

Voeg de rode currypasta toe en roer goed door. Blus vervolgens met de kippenbouillon, kokosroom, vissaus en de in stukken gesneden tomaten. Voeg de rietsuiker toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg de paksoi toe en laat de soep nog 3 minuten sudderen.

Terwijl de soep pruttelt, kook je de gyoza’s in een aparte pot gedurende 3 minuten.

Voeg de gekookte gyoza’s toe aan de soep.

Werk de soep af met de fijngesneden lente-uitjes, crunchy uitjes, chiliolie, en de zeste en het sap van de limoen. Serveer onmiddellijk in diepe borden.

Social

Make eat share tag