Carpaccio van Sint-Jacobs noten

Favorieten

20min

Easy

Carpaccio van Sint-Jacobsnoten met pittige pepers, aromatische citroengras en een romige kokossaus. Perfect als voorgerecht!

Carpaccio van Sint-Jacobsnoten met pittige pepers, aromatische citroengras en een romige kokossaus. Perfect als voorgerecht!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

12 stuks grote verse Sint-Jacobs noten
1 lange rode en gele peper
1 stuk citroengras
1 bot koriander
1 el sesamzaadjes
1 el gember fijngesneden
1 limoen

Kokossaus:
200 ml kokosroom
50 ml sushi azijn
Sap van 1 limoen
1 goeie el vissaus

4 el geroosterde sesamolie
4 tl flaky salt

12 stuks grote verse Sint-Jacobs noten
1 lange rode en gele peper
1 stuk citroengras
1 bot koriander
1 el sesamzaadjes
1 el gember fijngesneden
1 limoen

Kokossaus:
200 ml kokosroom
50 ml sushi azijn
Sap van 1 limoen
1 goeie el vissaus

4 el geroosterde sesamolie
4 tl flaky salt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de Sint-Jacobs noten in dunne schijfjes en verdeel in een cirkel op de borden. Zet deze afgedekt in de koelkast.

Snij de pepers in fijne schijfjes, de gember in fijne julienne en pluk de korianderblaadjes van de steeltjes.

Meng alles voor de saus onder elkaar en besprenkel de borden ermee

Werk af met de pepers, koriander en gember.

Strooi er de sesamzaadjes over en rasp er op elk bord ruim wat citroengras over. Druppel op elk bord wat sesamolie en bestrooi met flaky salt. Serveer met extra limoen aan tafel.

Social

Make eat share tag