Kombucha met Appel en Basilicum

Favorieten

15min

Easy

Geniet van een gezond, sprankelend en eenvoudige kombucha-recept. Ideaal voor wie wil experimenteren met natuurlijke smaken.

Geniet van een gezond, sprankelend en eenvoudige kombucha-recept. Ideaal voor wie wil experimenteren met natuurlijke smaken.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1,6 liter zelfgemaakte basiskombucha, zonder scoby
1 biologische appel, gewassen en in stukjes gesneden
3 takken basilicum, gewassen
1 schone fles van 1 liter met dop

1,6 liter zelfgemaakte basiskombucha, zonder scoby
1 biologische appel, gewassen en in stukjes gesneden
3 takken basilicum, gewassen
1 schone fles van 1 liter met dop

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verdeel de kombucha gelijkmatig over twee steriele flessen.

Voeg aan elke fles de stukjes appel en takken basilicum toe.

Sluit de flessen af en bewaar ze op een donkere, niet te koude plaats voor de tweede gisting.

Controleer na 2-3 dagen de ontwikkeling van CO2 door de fles voorzichtig te openen. Afhankelijk van het suikergehalte van het fruit, zou je nu al een lichte sprankeling moeten voelen.

Bewaar de kombucha na deze periode in de koelkast.

Social

Make eat share tag