Snij ui, selder wortel fijn.
Laat de ui met de olie mooi opstoven en lichtjes kleuren, voeg wortel en selder toe en laat nog wat meebakken.
Voeg look toe en het spek doormidden gesneden, voeg kruidentuiltje toe en laat samen met de tomatenconcentraat nog alles goed meebakken.
Blus met de bouillon, passata, kruid met peper en zout en laat min 30 min. sudderen onder gesloten deksel, maak intussen de ballekes.
Snij de korsten van het brood en week het witte kruim met melk in een diep bord.
Doe het gehakt in een kom en kruid met peper en zout, voeg 1 ei toe en de chapelure.
Knijp het brood wat uit en voeg toe aan het gehakt, kneed goed door elkaar, als de mengeling nog te droog is voeg dan nog beetje chapelure toe.
Snij de mozzarella in kleine blokjes.
Maak balletjes de grootte van een golfbal.
Steek er met je vinger een putje in en steek er een blokje mozzarella in, nijp toe en rol weer.
Bak ze allemaal mooi rondom rond goudbruin aan in schuimende boter.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Haal het kruidentuiltje en spek uit de saus en mix alles fijn, voeg extra bouillon bij moest saus te dik zijn, proef en kruid eventueel bij.
Voeg de gebakken balletjes toe en laat nog 20 min zacht sudderen.
Kook de pasta zoals vermeld op verpakking.
Verdeel de pasta op de borden, doe er een flinke schep saus met ballekes op en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.