Gratin Dauphinois: Begin met de gratin. Haal het grillplaatje uit de Optigrill en plaats de bakaccessoire erin. Vet de bakvorm in met wat boter en verdeel de fijngehakte knoflook erover.
Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer 3 mm en leg ze trapsgewijs in de vorm. Meng de melk, room, peper, zout en nootmuskaat en giet dit over de aardappelen. Strooi de geraspte kaas erover.
Stel de Optigrill in op 30 minuten (rood niveau) en houd warm. Controleer af en toe of het goed gaat.
Blackwellsaus: Stoom de bloemkoolroosjes in ongeveer 8 minuten gaar en snijd ze daarna in kleinere stukken.
Snijd de augurken en zilveruitjes fijn.
Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Laat dit mengsel 2 minuten bakken, terwijl je constant roert.
Voeg de helft van de kalfsfond toe en klop stevig om klontjes te verwijderen. Voeg vervolgens de rest van de fond, het kurkumapoeder, peper en zout toe. Roer de room en de fijngesneden augurken en zilveruitjes erdoor en laat de saus even opkoken. Proef en kruid eventueel bij. Je hebt nu saus voor twee keer; vries de helft in voor later.
Varkenshaasje: Smeer het varkenshaasje in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm de Optigrill voor op de stand voor varkensvlees. Zodra het apparaat op temperatuur is, leg je het varkenshaasje erin en kies je voor ‘rosé’ (rood niveau).
Laat het varkenshaasje een paar minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt.
Serveren: Serveer de sneetjes varkenshaas met de Blackwellsaus, de gratin dauphinois en een frisse salade.