Gemakkelijke leverpaté van de méme

Favorieten

1u50

Next Level

Maak een smeuïge, traditionele leverpaté volgens het recept van méme Elodie. Perfect voor 6 personen, met een rijke en uitgesproken smaak!

Maak een smeuïge, traditionele leverpaté volgens het recept van méme Elodie. Perfect voor 6 personen, met een rijke en uitgesproken smaak!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

600 g varkenslever 300 g spek 0.5 blokje kippenbouillon Klontje boter 2 el bloem 200 ml room 2 eieren Zout Peper 1 tl gemalen kruidnagel 1 tl gemalen gemberpoeder 2 sjalotjes, fijngesnipperd

600 g varkenslever 300 g spek 0.5 blokje kippenbouillon Klontje boter 2 el bloem 200 ml room 2 eieren Zout Peper 1 tl gemalen kruidnagel 1 tl gemalen gemberpoeder 2 sjalotjes, fijngesnipperd

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de varkenslever samen met het spek en de kippenbouillon gaar.

Bewaar het kooksap.

Laat een klontje boter smelten in een sauspan en voeg de bloem toe en 150 ml kooksap van de lever en het spek. Laat op het vuur staan tot het een gladde saus is en werk dan af met de room. Laat afkoelen.

Laat de oven voorverwarmen op 170 °C.

Maal de lever en het spek door de molen fijn. Meng ze dan samen met de eieren, de kruiden en de sjalotjes in een grote kom.

Voeg de saus toe en roer alles stevig door elkaar. Giet het mengsel dan terug in de molen en laat draaien tot een smeuïge massa.

Smeer een grote schaal in met boter en doe de vleesmassa erin tot de schaal ¾ vol is.

Bak de pastei anderhalf uur au bain-marie in de oven.

Social

Make eat share tag