Brochette van Belgisch rundsvlees met ansjovisboter

Favorieten

35min.

Next Level

Wil je zelf aan de slag met brochette van Belgisch rundsvlees met ansjovisboter? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met brochette van Belgisch rundsvlees met ansjovisboter? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Brochette
1 kg rundsvlees in blokjes van de dikke bil, op kamertemperatuur
Zout en peper
8 lange inox spiezen

Ansjovis boter
12 ansjovis filets op olie
250 g zachte boter
1 el kappertjes
1 ajuin
200 ml oude Geuze
3 teentjes look
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel
1 el appelazijn

Gerookte tomaten met look
2 rookplankjes speciaal voor op de bbq, 1 u in water geweekt
8 stuk tomaten, gevarieerd, kan ook met trostomaatjes
3 teentjes look fijngesneden
Peper en zout
8 el olijfolie
2 el chapelure
¼ bot fijn gesneden peterselie

Brochette
1 kg rundsvlees in blokjes van de dikke bil, op kamertemperatuur
Zout en peper
8 lange inox spiezen

Ansjovis boter
12 ansjovis filets op olie
250 g zachte boter
1 el kappertjes
1 ajuin
200 ml oude Geuze
3 teentjes look
Zwarte peper van de molen
Fleur de sel
1 el appelazijn

Gerookte tomaten met look
2 rookplankjes speciaal voor op de bbq, 1 u in water geweekt
8 stuk tomaten, gevarieerd, kan ook met trostomaatjes
3 teentjes look fijngesneden
Peper en zout
8 el olijfolie
2 el chapelure
¼ bot fijn gesneden peterselie

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de ajuin fijn en doe in een steelpannetje samen met de Geuze, zet op het vuur en laat het bier zachtjes sudderen en volledig verdampen, laat afkoelen.

Snij look, kappertjes en ansjovis fijn, voeg toe aan de boter en kruid met peper en zout.

Voeg azijn en afgekoelde ajuin toe, meng, proef, kruid eventueel bij en zet opzij.

Je kan het zo op tafel zetten, of in boterpapier rollen en een worstje vormen, zo kan je schijfjes afsnijden, bewaar in koelkast of langer in diepvries.

Laat je slager mooie blokjes vlees snijden en steek ze op de spiezen, steek er nog een dubbele spies bij zodat het vlees mooi blijft zitten als je ze omdraait.

Kruid met peper en zout.

Warm je bbq stevig op tot 280° ongeveer.

Leg de geweekte houten plankjes op de bbq, laat 15 min roosteren, haal ze eruit, draai ze om met de geroosterde kant naar boven.

Haal ze uit, snij de kroontjes uit tomaten en snij doormidden, leg snijkant naar boven op de geroosterde plankjes.

Meng alles onder elkaar voor de olie en verdeel over de tomaten.

Steek de plankjes met tomaten 15 min in de bbq.

Grill je brochettes aan beide kanten naargelang de gewenste bakwijze.

Serveer met de boter en de tomaten.

Tip:

Als je geen ijzeren spiezen hebt, week dan eerst je houten spiezen 20 min in water.

De Geuze in de boter kan je ook vervangen door wijn.

Social

Make eat share tag