Focaccia cacio e pepe

Favorieten

30min + 2u bereiding

Next Level

Zelfgemaakte focaccia met pecorino romano en zwarte peper, cacio e pepe style. Dit is zo hard genieten, ontdek het hier!

Zelfgemaakte focaccia met pecorino romano en zwarte peper, cacio e pepe style. Dit is zo hard genieten, ontdek het hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1st

Focaccia deeg

Toppings
200 g pecorino romano
1 el zwarte peperkorrels
4 el olijfolie
1 kl flaky salt

Focaccia deeg

Toppings
200 g pecorino romano
1 el zwarte peperkorrels
4 el olijfolie
1 kl flaky salt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak je deeg klaar, en nadat het gerust heeft, smeer je je schaal in met olijfolie en leg het deeg erop, of je legt er een bakpapier in als je niet zeker bent dat je vorm niet gaat kleven, duw het een beetje open naar de randen toe en laat het weer een uur rusten zodat het mooi fluffy wordt.

Kneus ondertussen de peperbollen in een vijzel, doe in een anti-kleefpan en rooster ze 5 min al roerend, laat afkoelen. Snij meer dan de helft van de kaas in blokjes, de rest rasp je.

Druppel de 3 el olijfolie over de focaccia, verdeel de blokjes geraspte kaas, zout en peper en druk nu putjes over het geheel zodat alles mooi verdeeld is.

Bak 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 210°. Laat wat afkoelen en haal hem uit de vorm.

Social

Make eat share tag