Calamares met asperges en groene groenten

Favorieten

30-35min

Next Level

Licht en verfijnd gerecht van calamares met groene asperges, boontjes en een romige ricottapuree. Bereid het in slechts 30 minuten!

Licht en verfijnd gerecht van calamares met groene asperges, boontjes en een romige ricottapuree. Bereid het in slechts 30 minuten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

750 g schoongemaakte inktvis (zonder kop of poten) 12 groene asperges 500 g prinsessenboontjes 600 g vastkokende aardappelen 4 el ricotta Peper Zout Enkele blaadjes munt Koolzaadolie Enkele partjes limoen

750 g schoongemaakte inktvis (zonder kop of poten) 12 groene asperges 500 g prinsessenboontjes 600 g vastkokende aardappelen 4 el ricotta Peper Zout Enkele blaadjes munt Koolzaadolie Enkele partjes limoen

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de inktvis langs één kant open en haal het overtollige slijm weg.

Snij schuine inkepingen langs de binnenkant van de inktvis. Doe dit langs beide kanten. Verdeel ze vervolgens in vier stukken.

Blancheer de asperges en de prinsessenboontjes.

Maak een puree van de aardappelen en voeg de ricotta toe. Kruid af met peper en zout en fijngehakte munt.

Zet een pan op een hoog vuur en doe er een goede scheut koolzaadolie in. Als de olie heet is, leg je de stukken inktvis in de pan, met de ingesneden kanten naar beneden. Draai ze om. Als ze beginnen te krullen en lichtjes beginnen te bruinen, schep je ze uit de pan. Deglaceer met limoensap en voeg de jus erbij.

Dien op met een partje limoen.

Social

Make eat share tag