Focaccia

Favorieten

40min + 2uur rijzen

Easy

Focaccia is een Italiaans plat brood waarvan het deeg lijkt op dat van pizza maar dan dikker en op smaak gebracht met kruiden en toppings.

Focaccia is een Italiaans plat brood waarvan het deeg lijkt op dat van pizza maar dan dikker en op smaak gebracht met kruiden en toppings.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

470 g OO bloem
380 ml water
5 g droge gist
9 g zout
10 g olijfolie

Toppings:
Een paar takjes rozemarijn en salie
Kleine olijfjes en zout flakes

470 g OO bloem
380 ml water
5 g droge gist
9 g zout
10 g olijfolie

Toppings:
Een paar takjes rozemarijn en salie
Kleine olijfjes en zout flakes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Weeg alle ingrediënten af, voeg samen en kneed een 2-tal min tot een slap rekbaar deeg.

Laat min. 2 u rusten, ik kies voor 1 nacht in frisse ruimte of in koelkast, haal 1 u voor het bakken weer uit op kamertemperatuur.

Verwarm je oven voor op 210°.

Kies een bakvorm of ovenplaat, vorm maakt niet uit, vet in met laagje olie en giet het deeg hierin uit, besprenkel met wat olie, anders gaan je vingers aan het deeg kleven en maak nu rondom rond putjes door je vingertoppen telkens tot op bodem te duwen, min 1 min lang.

Leg er vervolgens de toppings op en herhaal een paar keer het ritueel met de vingertoppen.

Bestrooi met flaky salt en bak 20 à 25 min, naargelang de grootte van je bakvorm en dikte van je deeg mooi goudbruin, haal hem uit vorm en leg op een rooster.

Laat wat afkoelen en serveer met kommetje top olijfolie.

Social

Make eat share tag