Spaghetti met ansjovis en look aka Aglio e Olio

Favorieten

20min

Easy

De perfecte spaghetti met ansjovis en look (aglio e olio) maken? Dit klassieke Italiaanse recept bevat slechts enkele ingrediënten!

De perfecte spaghetti met ansjovis en look (aglio e olio) maken? Dit klassieke Italiaanse recept bevat slechts enkele ingrediënten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

320 g spaghetti Garofalo
3 teentjes knoflook
4 ansjovisfilets
0.5 bosje platte peterselie
4 el olijfolie
Zwarte peper, versgemalen
Zout (10 g per liter water)
Zeste van 1 citroen
3 druppels colatura di alici per persoon

320 g spaghetti Garofalo
3 teentjes knoflook
4 ansjovisfilets
0.5 bosje platte peterselie
4 el olijfolie
Zwarte peper, versgemalen
Zout (10 g per liter water)
Zeste van 1 citroen
3 druppels colatura di alici per persoon

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pasta koken: Kook de spaghetti in gezouten water (10 g zout per liter water). Kook de pasta 1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking, omdat je de pasta later nog in de pan verder gaart. Bewaar wat kookvocht voor later.

Basis maken: Verhit in een grote pan de olijfolie. Voeg de fijngesneden knoflook, ansjovisfilets en de helft van de fijngehakte peterselie toe. Bak dit al roerend ongeveer 5 minuten, tot de ansjovis smelt en de knoflook goudbruin is.

Kookvocht toevoegen: Voeg een soeplepel van het kookvocht toe aan de pan en laat dit even inkoken.

Pasta in de pan: Voeg de spaghetti toe aan de pan en begin deze als een risotto te roeren en op te gooien in de pan. Dit proces heet ‘Mantecatura’. Het zorgt ervoor dat het zetmeel van de pasta zich vermengt met de olijfolie, wat een romige textuur creëert zonder room of boter. Blijf dit 3 minuten doen.

Serveren: Gebruik een soeplepel en een tang om de spaghetti mooi op te rollen en op het bord te leggen. Werk af met versgemalen zwarte peper, fijngehakte peterselie, citroenzeste en een paar druppels colatura di alici per persoon. Serveer onmiddellijk voor de beste smaakbeleving.

Social

Make eat share tag