Poke bowl

Favorieten

35min

Easy

Een kommetje vol kleuren en smaken, zelfs je kinderen zullen hier van mee smullen. Ontdek het volledige recept hier!

Een kommetje vol kleuren en smaken, zelfs je kinderen zullen hier van mee smullen. Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Rijst
300 g volkoren rijst
2 el soya
1 el rijstazijn of gewone azijn
1 el sesamzaad

Garnituren
1 komkommer
2 dikke wortelen
3 lenteuien

Dressing
2 gekookte rode bieten
2 el griekse yoghurt
1 el honing
peper en zout

Raapjes
4 raapjes
1 el olijfolie
peper en zout
snuifje kaneel

4 zeeduivelfilets (150g per persoon)
klont boter
4 kl mosterd
1 bot koriander

Rijst
300 g volkoren rijst
2 el soya
1 el rijstazijn of gewone azijn
1 el sesamzaad

Garnituren
1 komkommer
2 dikke wortelen
3 lenteuien

Dressing
2 gekookte rode bieten
2 el griekse yoghurt
1 el honing
peper en zout

Raapjes
4 raapjes
1 el olijfolie
peper en zout
snuifje kaneel

4 zeeduivelfilets (150g per persoon)
klont boter
4 kl mosterd
1 bot koriander

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Kook de rijst gaar zoals vermeld op verpakking, roer er soja, azijn en sesamzaadjes onder.

Was de raapjes, snij in partjes en meng de olie, peper, zout en kaneel er onder.

Leg open op bakpapier en rooster 20’ op 200°.

Was de komkommer en snij hem doormidden, schil met een dunschiller in slierten tot aan de pitjes.

Schil de wortel en rasp.

Snij de lente ui fijn.

Doe alles voor de dressing in een hoge maatbeker en mix fijn met staafmixer.

Snij de zeeduivel in sneetjes, meng met de mosterd.

Laat de boter in een pan schuimig worden en bak 4 min gaar.

Social

Make eat share tag