Fajitas met Bloemkool en Chilibonen Traybake uit de Oven

Favorieten

45-50min

Easy

Heerlijke geroosterde groenten wraps met bloemkool, paprika en zwarte bonen, in een smaakvolle fajita glaze. Snel, smaakvol en gezond!

Heerlijke geroosterde groenten wraps met bloemkool, paprika en zwarte bonen, in een smaakvolle fajita glaze. Snel, smaakvol en gezond!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 bloemkool
1 tl kurkuma
Sap van 0.5 citroen
8 wraps naar keuze
1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 grote rode ui, in reepjes
4 paprika’s (verschillende kleuren), in reepjes

Fajita kruidenolie:
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl lookpoeder
1 tl komijnpoeder
Sap en zeste van 1 limoen
1 el honing
4 el olijfolie
1 tl chiliflakes

Garnituren:
Zure room
2 limoenen, in partjes gesneden
1 avocado, in sneetjes
1 bosje koriander, fijngehakt

1 bloemkool
1 tl kurkuma
Sap van 0.5 citroen
8 wraps naar keuze
1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
1 grote rode ui, in reepjes
4 paprika’s (verschillende kleuren), in reepjes

Fajita kruidenolie:
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl lookpoeder
1 tl komijnpoeder
Sap en zeste van 1 limoen
1 el honing
4 el olijfolie
1 tl chiliflakes

Garnituren:
Zure room
2 limoenen, in partjes gesneden
1 avocado, in sneetjes
1 bosje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.

Bloemkool: Meng de kurkuma met het citroensap.

Snijd de bloemkolen in roosjes. Verdeel het kurkuma-citroenmengsel over de bloemkoolroosjes en schud goed om alles gelijkmatig te bedekken.

Stoom de bloemkool tot de roosjes gaar zijn.

Traybake: Verdeel de bloemkoolroosjes, paprika’s, rode ui en zwarte bonen gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

Kruidenglaze: Meng de gerookte paprikapoeder, lookpoeder, komijnpoeder, limoensap en -zeste, honing, olijfolie en chiliflakes in een kommetje. Bestrijk de groenten en bonen royaal met deze glaze.

Oven: Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of tot de groenten gaar en licht gekarameliseerd zijn.

Serveren: Verwarm de wraps kort in de oven of in een droge pan. Serveer de geroosterde groenten in de wraps en werk af met zure room, avocado, koriander en een scheutje limoensap. Voeg eventueel wat hot sauce toe voor extra pit.

Social

Make eat share tag