Donderslagkoekjes

Favorieten

2u45

Ontdek het heerlijke recept voor deze donderslagkoekjes van Sofie Dumont. Een traktatie die inslaat als een donderslag!

Ontdek het heerlijke recept voor deze donderslagkoekjes van Sofie Dumont. Een traktatie die inslaat als een donderslag!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 5

120 g zachte boter
60 ml melk
120 ml esdoornsiroop
1 vanillestok
snuifje zout
1 0.5 tl bakpoeder

340 gr. speltbloem
100 gr. kokosbloesemsuiker

gekleurd glazuur:
groen :
2 el poedersuiker
1 kl matchapoeder
citroensap

rood :
2 el poedersuiker
1el geconcentreerd rodebietensap Biotona

wit :
2 el poedersuiker
citroensap

glittersuiker:
brons:
1 kl glitterpoeder brons
2 el ruwe rietsuiker

goud:
1 kl glitterpoeder goud
2 el ruwe rietsuiker

120 g zachte boter
60 ml melk
120 ml esdoornsiroop
1 vanillestok
snuifje zout
1 0.5 tl bakpoeder

340 gr. speltbloem
100 gr. kokosbloesemsuiker

gekleurd glazuur:
groen :
2 el poedersuiker
1 kl matchapoeder
citroensap

rood :
2 el poedersuiker
1el geconcentreerd rodebietensap Biotona

wit :
2 el poedersuiker
citroensap

glittersuiker:
brons:
1 kl glitterpoeder brons
2 el ruwe rietsuiker

goud:
1 kl glitterpoeder goud
2 el ruwe rietsuiker

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng boter, melk, esdoornsiroop, merg van vanillestok en zout.

Zeef het bakpoeder en voeg toe.

Klop goed dooreen(het kan geen kwaad als dit lichtjes schift).

Zeef de speltbloem erover en meng kort tot een homogene deegbal.

Leg op plastiekfolie, duw plat en pak in.

Laat minimum 2 u opstijven.

Versiering (5 kleuren)

Groen glazuur:

Meng poedersuiker met matcha.

Voeg citroen toe tot je een mooie gladde massa bekomt

Rood glazuur:

Meng poedersuiker met rodebietensap en meng tot een gladde massa

Wit glazuur:

Meng poedersuiker met citroensap tot een gladde massa

Glittersuiker brons:

Meng rietsuiker met bronzen glanspoeder.

Glittersuiker goud:

Meng rietsuiker met gouden glanspoeder.

Neem het deeg uit de koelkast.

Bestrooi met bloem en klop plat tussen 2 bladen bakpapier

Rol het deeg uit met wat extra bloem aan beide kanten zodat het deeg er niet aan kleeft

Steek de vormpjes uit.

Leg op een ovenplaat met bakpapier en bak 8 min op 180°.

Laat afkoelen.

Glazuur in verschillende spuitzakjes doen (knip een klein hoekje af : dit laat toe heel fijn te versieren).

Laat je creativiteit de vrije loop : versier met de verschillende soorten glazuur en glittersuiker.

Social

Make eat share tag