Meng boter, melk, esdoornsiroop, merg van vanillestok en zout.
Zeef het bakpoeder en voeg toe.
Klop goed dooreen(het kan geen kwaad als dit lichtjes schift).
Zeef de speltbloem erover en meng kort tot een homogene deegbal.
Leg op plastiekfolie, duw plat en pak in.
Laat minimum 2 u opstijven.
Versiering (5 kleuren)
Groen glazuur:
Meng poedersuiker met matcha.
Voeg citroen toe tot je een mooie gladde massa bekomt
Rood glazuur:
Meng poedersuiker met rodebietensap en meng tot een gladde massa
Wit glazuur:
Meng poedersuiker met citroensap tot een gladde massa
Glittersuiker brons:
Meng rietsuiker met bronzen glanspoeder.
Glittersuiker goud:
Meng rietsuiker met gouden glanspoeder.
Neem het deeg uit de koelkast.
Bestrooi met bloem en klop plat tussen 2 bladen bakpapier
Rol het deeg uit met wat extra bloem aan beide kanten zodat het deeg er niet aan kleeft
Steek de vormpjes uit.
Leg op een ovenplaat met bakpapier en bak 8 min op 180°.
Laat afkoelen.
Glazuur in verschillende spuitzakjes doen (knip een klein hoekje af : dit laat toe heel fijn te versieren).
Laat je creativiteit de vrije loop : versier met de verschillende soorten glazuur en glittersuiker.