Dadel pinda chocolade bar (date bark)

Favorieten

40min + 2 uur opstijven

Easy

Geniet van een heerlijke Dadel-Pinda-Chocolade Bar, de perfecte mix van energie, voedingsstoffen en smaak. Ontdek het recept nu!

Geniet van een heerlijke Dadel-Pinda-Chocolade Bar, de perfecte mix van energie, voedingsstoffen en smaak. Ontdek het recept nu!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10 -12 repen

15 zachte Medjoul dadels
3 el pindaboter, zacht of met crunch
150g donkere chocolade van minimaal 70% cacao
2 tl fleur de sel of Himalaya zout
2 handvol geroosterde en gepelde hazelnoten
2 handvol gepelde pompoenpitten

15 zachte Medjoul dadels
3 el pindaboter, zacht of met crunch
150g donkere chocolade van minimaal 70% cacao
2 tl fleur de sel of Himalaya zout
2 handvol geroosterde en gepelde hazelnoten
2 handvol gepelde pompoenpitten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Smelt de chocolade au bain-marie.

Snijd de dadels open, verwijder de pit en leg ze met de snijkant tegen elkaar op een bakplaat met bakpapier, zodat er een rechthoekige bodem van dadels ontstaat.

Leg er een ander bakpapier op en ga er stevig overheen met een deegrol, zodat het egaal wordt. Verwijder vervolgens het bakpapier.

Smeer de pindaboter egaal uit over de dadelbodem.

Giet daaroverheen de gesmolten chocolade en smeer deze uit.

Strooi er de noten en het zout overheen en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Snijd vervolgens in repen.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.