Kervelsoep met worst

Favorieten

30min

Easy

Een nostalgische kervelsoep met knackworstjes. Ik weet niet waarom, maar ik krijg iedere keer een fijn gevoel bij vers gemaakte kervelsoep.

Een nostalgische kervelsoep met knackworstjes. Ik weet niet waarom, maar ik krijg iedere keer een fijn gevoel bij vers gemaakte kervelsoep.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 bot kervel
2 uien
2 grote preistengels
1 loskokende aardappel
4 knackworstjes
1 el boter
Tijm & laurier
1 l kippenbouillon

1 bot kervel
2 uien
2 grote preistengels
1 loskokende aardappel
4 knackworstjes
1 el boter
Tijm & laurier
1 l kippenbouillon

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de ui en prei fijn en stoof aan in boter.

Blus met bouillon en voeg de geschilde aardappel toe in stukjes, bind tijm en laurier samen en voeg toe. Laat een 20-tal minuten sudderen.

Je kan de worstjes gewoon in schijfjes snijden of je maakt ze iets grappiger: snij de worstjes in 3, snij een inkeping vanboven naar onder en dan snij je in andere richting.

Leg ze 1 min in kokend water zodat ze mooi gaan open krullen.

Haal tijm en laurier uit de soep, voeg de kervel toe en mix fijn.

Serveer de soep met de worstjes in.

Social

Make eat share tag