Borek met spinazie en feta

Favorieten

30min + 30min rusten

Easy

Wil je zelf aan de slag met borek met spinazie en feta? Ontdek het volledige recept hier!

Wil je zelf aan de slag met borek met spinazie en feta? Ontdek het volledige recept hier!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 pakje filo deeg (8 a 10 velletjes)
400 g verse spinazie (of diepvries goed uitgeperst)
250 g feta
1 ei, gescheiden
Peper, zout en muskaatnoot
2 teentjes look
100 g gesmolten boter
Maanzaad

1 pakje filo deeg (8 a 10 velletjes)
400 g verse spinazie (of diepvries goed uitgeperst)
250 g feta
1 ei, gescheiden
Peper, zout en muskaatnoot
2 teentjes look
100 g gesmolten boter
Maanzaad

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Smelt een klont boter in een grote pan, laat de geraspte look even aankleuren, hou opzij.

In dezelfde pan laat je spinazie slinken, roer er op einde de gebakken look bij en kruid met peper, zout en muskaatnoot, laat eventueel in een vergiet uitlekken moest je vloeistof hebben.

Doe in een kom en verkruimel er de feta onder en het eiwit.

Leg een vel deeg open op een plank of plaat en bestrijk met boter.

Leg een horizontale band vulling op het deeg en rol het op zoals een worst en draai op zichzelf in slakvorm, leg op bakpapier, ga zo verder met de rest, met de worsten vorm je een cirkel.

Meng de dooier met de rest van de boter en borstel erover, besprenkel met maanzaad.

Laat een 30’ rusten en bak 20 min aan 150°.

Eet lauw. Kan nadien ook weer opgewarmd worden.

Social

Make eat share tag