Voor het chocoladebiscuit
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Klop de eieren met de suiker op tot een wit, luchtig mengsel.
Zeef er de bloem, de maïzena en de cacao over en meng voorzichtig onder met een spatel.
Zet de bakvorm op de bakplaat met bakpapier en giet er het beslag in.
Bak 30 minuten, haal uit de oven en laat op een koud oppervlak afkoelen.
Voor de ganache
Kook de melk met de room en de honing op en doe er de vanillestok bij.
Breek de chocolade in een mengkom in stukken en giet er de hete melk over. Haal eerst de vanillestok uit de melk.
Roer goed door, tot de chocolade helemaal gesmolten is.
Meng er de boter onder: die zorgt voor een mooie glans in de ganache.
Voor de afwerking
Draai het hart om, zodat de vlakke onderkant bovenaan komt te liggen.
Snijd het biscuit met een groot mes op twee niveaus overlangs, zodat je drie mooie plakken hebt.
Mix de bananen met de rum.
Leg de onderste plak biscuit op een taartvorm, bestrijk de bovenkant met de geprakte bananen, dek toe met de volgende biscuitlaag. Bestrijk opnieuw en bouw zo verder.
Bestrijk de bovenste laag met de ganache en vul ook alle kieren tussen de verschillende lagen rondom rond op met de ganache.
Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Haal uit, leg het hart op een rooster en giet de rest van de ganache er gewoon bovenop. Zet er een schotel of bord onder, want de chocolade loopt eraf!